Účinky HHC

Účinky HHC

HHC je příbuzné THC, který je vědě již dlouho známý, ale donedávna se o něm uživatelé konopí často nezmiňovali. HHC, vědecky známý jako hexahydrokanabinol, je jednoduše hydrogenovaná forma THC, která se přirozeně vyskytuje v různých rostlinách konopí. HHC má zhruba 70-80% sílu THC, což znamená, že je silnější než ostatní kanabinoidy Delta-8 a Delta-10 pocházející z konopí. HHC je minoritní kanabinoid; přirozeně se vyskytuje v konopí, ale v příliš malém množství, než aby se jeho extrakce vyplatila. Vzhledem k tomu, že komerční výroba HHC se teprve rozjíždí, není dosud příliš známá. Většinu kanabinoidů lze přeměnit na jiné kanabinoidy změnou chemického složení molekul. Stejně jako delta 8 THC a delta 10 THC se komerční HHC vyrábí z CBD získaného z konopí v laboratoři pomocí chemických procesů. HHC má oproti delta 8 a delta 10 jednu velkou legální výhodu: nenazývá se THC.

Způsobuje HHC stav „opojení mysli“?

Odpověď na tuto otázku není jednoznačná a jednoduchá. Ačkoli HHC není technicky vzato THC, vyvolává podobné účinky, pokud ho užijete dostatečné množství.  Aktivní HHC se dobře váže s kanabinoidními receptory vašeho těla, neaktivní nikoli. Střední dávky HHC vyvolávají euforický psychoaktivní účinek podobný THC, ale často se uvádí, že ve srovnání s Delta-8 má více relaxačních a sedativních vlastností. Zatím se nepřišlo na nákladově efektivní způsob, jak oddělit vysoce účinnou HHC od jejího dvojčete s nízkou účinností, takže komerční HHC - která je směsí obou forem - může být pro kupujícího tak trochu oříškem. HHC má však znatelné účinky. Zprávy od uživatelů obecně popisují, že HHC se pohybuje někde mezi delta 8 a delta 9 THC.

cannabis-plant

Má HHC léčebné účinky?

Na rozdíl od hojněji rozšířených kanabinoidů, jako je delta 9 THC nebo CBD, nebyl HHC dosud podroben rozsáhlým studiím, ale byly provedeny slibné výzkumy. Studie z roku 2011 ukázala, že některé syntetické analogy hexahydrokanabinolu (HHC) "silně inhibovaly angiogenezi a růst nádorů vyvolaných buňkami rakoviny prsu. Japonští vědci publikovali v roce 2007 článek popisující působivou schopnost HHC blokovat bolest. Je však pravděpodobně příliš brzy na to, abychom mohli říci, zda je HHC velkým příslibem jako terapeutický lék.

Je HHC legální a zůstane legální?

Stát uzákonil konopí - pokud rostlina nebo cokoli z ní vyrobené obsahuje méně než 0,3 procenta THC delta 9. Přestože se HHC přirozeně vyskytuje v rostlině konopí, komerční HHC se vyrábí hydrogenací kanabinoidů získaných z konopí pod tlakem pomocí katalyzátoru, jako je palladium. Vědci z National Cannabis Industry Association výsledek nazývají „polosyntetickou“ konopnou sloučeninou. Všechny ostatní sloučeniny a deriváty konopí jsou rovněž legální, pokud neobsahují více než zákonem povolené maximum 0,3 % delta 9 THC. To zřejmě činí HHC legálním konopným produktem a nabízí ochranu výrobcům a prodejcům HHC (a delta 8 a delta 10 THC, THC-O a THCP), ačkoli někteří právníci poznamenávají, že jiné federální soudy by mohly dospět k odlišným závěrům.

Závěr

Momentálně, v roce 2024, podléhá HHC a HHC-P v České republice zákazu. Velmi podobné účinky a benefity však přináší naše nové RCN a TRC kanabinoidy. Pokud byste je rádi vyzkoušeli, jste u nás naprosto správně. Veškeré naše produkty jsou pěstovány v laboratorních podmínkách pod přísným dohledem tak, aby svým spotřebitelům přinášely veškeré benefity. 

Zdroje 

https://www.fortbendstar.com/coast_to_coast/hhc-cannabinol-what-is-it-and-what-are-the-benefits/article_13a2221c-c35e-11ed-bc2e-ab8714ba015a.html

https://www.canatura.com/a/potential-effects-benefits-and-risks-of-hhc

https://www.webmd.com/mental-health/addiction/what-is-hhc

https://www.extractlabs.com/press/what-is-hhc-and-what-does-it-do/

.
.
.